Get Adobe Flash player

05.06.2023 

5 червня в Центральній міській бібліотеці для дітей Олександрійської міської ЦБС відбулася лялькова вистава з медіаграмотності «Казка про безпечний Інтернет». Захід тільки но розпочався, як пролунала повітряна тривога, тому дітей перевели в бібліотечне укриття.

Цікава казка про павучка Артема, який допоміг створити Всесвітню мережу у казковому віртуальному лісі, допомогла молодшим школярам Ліцею ім. Т.Г. Шевченка розширити знання про можливості Інтернету його позитивні і негативні сторони, сприяла обізнаності малечі про небезпеки, які існують в мережі та шляхи їх подолання. На прикладі хлопчиків-ляльок Сашка та Дмитрика, діти побачили, яка небезпека чатує любителів комп’ютерних ігор, а також тих, хто не обмежує свій час сидіння за гаджетом. За допомогою вправ та ігор дітлахи знайомилися з Всесвітньою мережею та вчилися ставати медіаграмотними, а також дізналися про безпечні сайти для дітей, де є багато різних цікавих ігор, мультфільмів та купа пізнавальної інформації. Четвертокласники висловили свої враження від перегляду вистави та запропонували свої методи захисту від інформаційних небезпек. Учні разом з вчителем та героями створювали пам’ятки «Поради щодо безпеки в Інтернеті».

Лялькова вистава з медіаграмотності «Казка про безпечний Інтернет». проводилася в межах проєкту СпільноПростір «ІнфоСито» у партнерстві з Академією української преси.

ФОТО